loading...
وبسایت مولانا اسحاق سپاهی
سپاهی بازدید : 192 سه شنبه 12 آذر 1392 نظرات (0)

خلیفه اول حضرت ابوبکر رض
نام؛ عبدالله
لقب؛ صدیق و عتیق
کنیت؛ ابو بکر
نام پدر؛ عثمان ابوقحافه
نام مادر؛ سلمی ام الخیر
سال تولد؛ دوسال و چند ماه بعد از تولد پیامبر(ص)
سال وفات؛ ۲۲ جمادی الثانی سال ۱۳ هجری
مدت خلافت؛ ۲ سال و ۳ ماه
مرقد شریف؛ روضه مطهر نبوی در مدینه
سن؛ ۶۳ سال
؛ از همه امت من نسبت به امتم مهربان تر ابوبکر است...
خلیفه دوم؛حضرت عمر رض
نام؛ عمر
لقب؛ فاروق
کنیت؛ ابوحفص
نام پدر؛ خطاب
نام مادر؛ حنتمه
سال تولد؛ ۵۸۳ میلادی در مکه
سال شهادت؛ اول محرم سال ۲۳ هجری
مدت خلافت؛ ۱۰ سال و ۶ ماه
مرقد شریف؛ روضه مطهر نبوی در مدینه
سن؛ ۶۳ سال اولین شهید محراب
فضیلت؛ خداوند حق را بر زبان و قلب حضرت عمر رض قرار داده است...
خلیفه سوم حضرت عثمان رض

نام؛ عثمان
لقب؛ ذی النورین
کنیت؛ ابوعبدالله
نام پدر؛ عفان
نام مادر؛ اروی
سال تولد؛ ۵۷۶ میلادی
سال شهادت؛ روز جمعه ۱۸ ذی الحجه سال ۳۵ هجری
مدت خلافت؛ ۱۲ سال
مرقد شریف جنت البقیع مدینه منوره
سن؛ ۸۲ سال
؛ آیا از شخصی که فرشتگان از او حیا می کنند حیا نکنم...
خلیفه چهارم حضرت علی رض
نام؛ علی
لقب؛ مرتضی اسدالله
کنیت؛ ابو الحسن ابو تراب
نام پدر؛ عبدمناف ابوطالب
نام مادر؛ فاطمه
سال تولد؛ ۱۰ سال قبل از بعثت
سال شهادت؛ ۲۱ رمضان سال ۴۰ هجری
مدت خلافت؛ ۴ سال و ۹ ماه سن؛ ۶۳ سال ؛ من شهر علمم و حضرت علی رض آن شهر را دروازه می با شد......

سپاهی بازدید : 180 سه شنبه 12 آذر 1392 نظرات (0)

پاسخنامه (قسمت اول)

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمد لله الذی هدانا لهذا و ما كنا لنهتدی لولا أن هدانا الله و الصلاة والسلام علی رسوله محمد و علی آله و أصحابه أجمعین اما بعد:

شخصی مجهول و از كسانی كه دنبال تفرقه درمیان أمت اسلامی هستند، از إختلافاتی كه در میان محدثین و فقهاء و مجتهدین أمت محمد صلی الله علیه و سلم وجود دارد سوء استفاده نموده اوراقی چند در مورد نمارتراویح به عنوان، «هشت ركعت نماز تراویح از رسول الله صلی الله علیه و سلم» به رشته تحریر درآورده و علمای دیوبند را به تعصب، خیانت، دروغ، تقلب، هواپرستی و نفسپرستی متهم نموده است. و ایرادات و دلایل آنها را بی أساس و پوچ دانسته است.

جالب اینجاست كه نویسنده حاضر نشده اسم خودش را بنویسد تا دانسته شود كه دارای چه عقیده و مذهبی است. اگر واقعاً آنچه نوشته حق است، پس این تدلیس و پنهان كاری چرا؟! اكنون به تحقیق و بررسی برخی ازمطالبش می پردازیم تا برای همه معلوم گردد كه آیا علمای دیوبند متعصب وخیانتكاراند یا این افراد مجهول كه پشت پرده قرار دارند و با پنهان كاری می خواهندبه اهداف شوم شان برسند و جوانان متدین را از علمای راستین و از سواد أعظم و راه مؤمنان بیگانه كنند و به بیراهه بكشانند. (لازم به ذكر است احادیث و عبارات علمااز المكتبة الشاملة گرفته شده اند).

این شخص مجهول می گوید: «هشت ركعت نماز تراویح از سنت فعلی نبی اكرم (ص)صحیح و ثابت است حدیث قولی از حضرت چیزی وارد نشده كلیه احادیث وارده در این بحث فعلی هستند و از كردار و فعل نبی اكرم با سند صحیح ثابت است كه ایشان در ماه رمضانو غیر رمضان با هشت ركعت قیام اللیل می فرمودند این مبحث شامل چندین حدیث است درابتدا متن حدیث و تخریج حدیث و اعتراف اهل علم و علمای مذهب حنفی و نقد و بررسیشبهات و خیانات بعضی از ملاها در این باب می باشد»

می گویم: این گفته كه: «هشت ركعت نماز تراویح از سنت فعلی نبی اكرم ص صحیح و ثابت است» صحیح نیست، چون كمتر از هشت و بیشتر از آن نیز با سندصحیح از سنت فعلی نبی اكرم صلی الله علیه و سلم ثابت است. از اینجاست كه شارحان حدیث و صاحب نظران معتقداند كه در قیام رمضان عددی معین از جانب پیغمبر صلی اللهعلیه و سلم تعیین نیست. چرا شما آن را در هشت ركعت منحصر می دانید؟

نظریه ابن تیمیه در مورد تعداد ركعات تراویح

علامه ابن تیمیه رحمه الله می نویسد: «وأنه لا یتوقت فى قیام رمضان عدد فان النبى لم یوقت فیها عددا» (مجموع الفتاوى - (23 /112) الفتاوى الكبرى - (2 / 245) در قیام رمضان عددی معین نیست، زیرا كه پیغمبرصلی الله علیه و سلم عددی را معین نفرموده است.

نظریه قاضی شوكانی در مورد تعداد ركعاتتراویح

قاضی شوكانی می فرماید: «وَالْحَاصِلُ أَنَّ الَّذِی دَلَّتْ عَلَیْهِ أَحَادِیثُ الْبَابِ وَمَا یُشَابِهُهَا هُوَمَشْرُوعِیَّةُ الْقِیَامِ فِی رَمَضَانَ ، وَالصَّلَاةُ فِیهِ جَمَاعَةًوَفُرَادَى ، فَقَصْرُ الصَّلَاةِ الْمُسَمَّاةِ بِالتَّرَاوِیحِ عَلَى عَدَدٍمُعَیَّنٍ ، وَتَخْصِیصُهَا بِقِرَاءَةٍ مَخْصُوصَةٍ لَمْ یَرِدْ بِهِ سُنَّةٌ .(نیل الأوطار - (4 / 333) خلاصه اینكه آنچه احادیث باب و آنچه مشابه آنست بر آن دلالت دارند جایز بودن قیام در رمضان، و نماز در رمضان با جماعت و تنها می باشد، پسمنحصر نمودن نمازی كه تراویح گفته می شود بر تعداد معینی و خاص گردانیدن آن به قراءت مخصوصی، در سنت در اینمورد چیزی وارد نشده است.

نظریه علامه محمد عبدالحی لكنوی درمورد تعداد ركعات تراویح

علامه محمد عبدالحی اللكنوی رحمه الله میفرماید: « فمن ظن أخذا من حدیث عائشة المذكور ههنا أن الزیادة على إحدى عشرة بدعةفقد ابتدع أمرا لیس من الدین وقد فصلته فی رسالتی " تحفة الأخیار "»(الموطأ - روایة محمد بن الحسن - (1 / 353) كسی كه از حدیث عایشه رضی الله عنها كه در اینجا ذكر شده (مراد كتاب مؤطا می باشد) گمان كند كه اضافه بر یازده ركعت بدعتاست، كاری را ایجاد نموده كه از دین نیست، و من آن را در رساله ام به نام «تحفةالأخیار» توضیح داده ام.

نظریه علامه انور شاه كشمیری در موردتعداد ركعات تراویح

علامه انورشاه كشمیری رحمه الله می فرماید:«وأمَّا عددُ ركعات التراویح، فقد جاء عن عمر على أنحاءٍ، واستقرَّ الأمر على العشرین مع ثلاث الوتر. ویُعْلَمُ من «موطأ مالك»: أنه خفَّف فی القراءة، وزاد فیالركعات بتنصیف القراءة، وتضعیف الركعات. وبعد ما تَلَقَّتْهُ الأمةُ بالقَبُول،لا بحثَ لنا أنه كان ذلك اجتهادًا منه، أو ماذا؟ ومَن ادَّعى العملَ بالحدیث،فأَوْلَى له أن یُصَلِّیها حتى یخشى فوت الفلاح، فإن هذه صلاة النبیِّ صلى اللهعلیه وسلّمفی الیوم الآخر. وأمَّا من اكتفى بالركعات الثمانیة، وشذَّ عن السوادالأعظم، وجعل یَرْمِیهم بالبدعة، فَلْیَرَ عاقبته، والله تعالى أعلم». (فیض الباریشرح صحیح البخاری - (5 / 336)

اما تعداد ركعات تراویح، از عمر رضی اللهعنه به چند روش روایت شده است، و امر بر بیست ركعت با سه وتر قرار گرفت. و از موطأمالك دانسته می شود كه حضرت عمر در قراءت تخفیف آورد و با نصف نمودن قراءت و دوچندنمودن ركعات، ركعات را اضافه نمود. و بعد از اینكه أمت آن را پذیرفت، برای ما بحثی وجود ندارد كه این از حضرت عمر إجتهادی بود یا چه چیزی بود؟ و كسی كه مدعی عمل به حدیث است، پس برایش سزاوار است كه تراویح را تا وقتی بخواند كه از فوت شدن خوردنسحری بترسد، زیرا كه نماز آنحضرت صلی الله علیه و سلم در آخرین روز همین بود. و أماكسی كه به هشت ركعت اكتفا نمود، و از سواد أعظم (یعنی عمل اكثر مسلمانان) جدا شد،و آنان را به بدعت متهم نمود، باید در عاقبت خود بیندیشد. و الله تعالی داناتراست.

پس معلوم شد كه شارحان حدیث و متخصصان دراین فن تراویح را در هشت ركعت منحصر نكرده اند و با توجه به جمیع روایات وارده دراین بحث، به بیست ركعت قائل اند.

می گوید: «از كردار و فعل نبی اكرم با سند صحیح ثابت استكه ایشان در ماه رمضان و غیر رمضان با هشت ركعت قیام اللیل می فرمودند».

می گویم: اولاً: این حدیث گرچه با سند صحیح ثابت است،لیكن در بیان مطلب صریح نیست. اگر حدیث صحیح و صریحی وجود داشت، اختلافی پیش نمی آمد و متخصصان در فن حدیث چنین فیصله نمی كردند كه تعداد ركعات تراویح از پیغمبرصلی الله علیه و سلم ثابت نیست.

ثانیاً: در این حدیث آمده كه پیغمبر صلیالله علیه و سلم این نماز را در رمضان و غیر رمضان می خواند، چرا شما آن را فقط دررمضان منحصر می دانید؟

ثالثاً: چرا أحادیث صحیح دیگر را كه بیش ازهشت ركعت از حضرت عایشه رضی الله عنها روایت شده ذكر نكردی؟ چنانكه از حضرت عایشه رضی الله عنها روایت است كه فرمودند: « كَانَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُعَلَیْهِ وَسَلَّمَ یُصَلِّی بِاللَّیْلِ ثَلَاثَ عَشْرَةَ رَكْعَةً ثُمَّ یُصَلِّی إِذَا سَمِعَ النِّدَاءَ بِالصُّبْحِ رَكْعَتَیْنِ خَفِیفَتَیْنِ . (صحیح البخاری ، بَاب مَا یُقْرَأُ فِی رَكْعَتَیْ الْفَجْرِ) حضرت عایشه رضی الله عنهامی فرماید: رسول الله صلی الله علیه وسلم در شب سیزده ركعت می خواند ، پس هرگاه به وقت صبح صدای اذان را می شنید دوركعت خفیف می خواند. در این حدیث حضرت عایشه رضی الله عنها سیزده ركعت بدون از سنت صبح روایت نموده است.

رابعاً: حدیث حضرت عایشه رضی الله عنها حكایتعمل رسول الله صلی الله علیه و سلم است، فوقش استحباب آن تعداد ثابت می شود و اینمنافی جایز بودن غیر آن نیست.

خامساً: در هیچ حدیثی نیامده است كه هشتركعت تراویح در رمضان سنت است. شما سنت بودن آن را از كجا ثابت می كنید؟ لطفاً سنت را از قرآن و حدیث تعریف كنید؟

می گوید: «حدیث قولی از حضرت چیزی وارد نشده كلیه احادیث وارده در این بحث فعلی هستند».

می گویم: وقتی كه كلیه احادیث وارده در این بحث فعلی هستند، كمتر از هشت ركعت و بیشتر از آن نیز با سند صحیح از احادیث فعلی آنحضرت صلی الله علیه و سلم ثابت است، پس چرا تراویح را در هشت ركعت منحصر می كنید؟ و فقط هشت ركعت را سنت می دانید، در حالیكه عمل آن حضرت در این مورد مختلف است و احادیث قولی هم چیزی وارد نشده است؟

علامه محمد عبدالحی لكنوی رحمه الله چه می فرماید؟

علامه محمد عبدالحی لكنوی رحمه الله میفرماید: « قوله : ما كان یزید ... إلخ هذا بحسب الغالب وإلا فقد ثبت عنها أنهاقالت : كان یصلی رسول الله صلى الله علیه و سلم ثلاث عشرة ركعة من اللیل ثم صلىإحدى عشرة ركعة وترك ركعتین ثم قبض حین قبض وهو یصلی تسع ركعات . أخرجه أبو داود .وثبت عنها : أنه صلى الله علیه و سلم كان یصلى ثلاث عشرة ركعة أخرجه مالك . وثبتمن حدیث زید بن خالد وابن عباس أیضا ثلاث عشرة (الموطأ - روایة محمد بن الحسن - (1/ 353)المكتبة الشاملة. این به اعتبار اكثر اوقات است، وگرنه از عایشه رضی اللهعنها ثابت شده كه فرمود: رسول الله صلی الله علیه و سلم در شب سیزده ركعت میخواند، سپس دو ركعت را ترك نمود و یازده ركعت خواند، سپس قبض روح شد و در این زماننه ركعت می خواند. این حدیث را ابوداود روایت نموده است. نیز از روایت حضرت عایشهرضی الله عنها ثابت است كه آنحضرت صلی الله علیه و سلم سیزده ركعت می خواند. اینحدیث را امام مالك روایت نموده است. و از حدیث زید بن خالد و ابن عباس نیز سیزدهركعت ثابت شده است.

علامه ابن تیمیه رحمه الله چه میفرماید؟

علامه ابن تیمیه رحمه الله می فرماید: « فَإِنَّهُ قَدْ ثَبَتَ أَنَّ أبی بْنَ كَعْبٍ كَانَ یَقُومُ بِالنَّاسِ عِشْرِینَ رَكْعَةً فِی قِیَامِ رَمَضَانَ وَیُوتِرُبِثَلَاثِ . فَرَأَى كَثِیرٌ مِنْ الْعُلَمَاءِ أَنَّ ذَلِكَ هُوَ السُّنَّةُ ؛ لِأَنَّهُأَقَامَهُ بَیْن الْمُهَاجِرِینَ وَالْأَنْصَاروَلَمْ یُنْكِرْهُ مُنْكِرٌ . وَاسْتَحَبَّ آخَرُونَ : تِسْعَةً وَثَلَاثِینَرَكْعَةً ؛ بِنَاءً عَلَى أَنَّهُ عَمَلُ أَهْلِ الْمَدِینَةِ الْقَدِیمِ . وَقَالَطَائِفَةٌ : قَدْ ثَبَتَ فِی الصَّحِیحِ عَنْ عَائِشَةَ { أَنَّ النَّبِیَّ صَلَّىاللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ لَمْ یَكُنْ یَزِیدُ فِی رَمَضَانَ وَلَا غَیْرِهِ عَلَىثَلَاثَ عَشْرَةَ رَكْعَةً } وَاضْطَرَبَ قَوْمٌ فِی هَذَا الْأَصْلِ لَمَّا ظَنُّوهُمِنْ مُعَارَضَةِ الْحَدِیثِ الصَّحِیحِ لِمَا ثَبَتَ مِنْ سُنَّةِ الْخُلَفَاءِ الرَّاشِدِینَوَعَمَلِ الْمُسْلِمِینَ . وَالصَّوَابُ أَنَّ ذَلِكَ جَمِیعَهُ حَسَنٌ كَمَا قَدْنَصَّ عَلَى ذَلِكَ الْإِمَامُ أَحْمَد رَضِیَ اللَّهُ عَنْهُ وَأَنَّهُ لَا یتوقتفِی قِیَامِ رَمَضَانَ عَدَدٌ فَإِنَّ النَّبِیَّ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَلَمْ یُوَقِّتْ فِیهَا عَدَدًا وَحِینَئِذٍ فَیَكُونُ تَكْثِیرُ الرَّكَعَاتِ وَتَقْلِیلُهَابِحَسَبِ طُولِ الْقِیَامِ وَقِصَرِهِ . فَإِنَّ النَّبِیَّ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِوَسَلَّمَ كَانَ یُطِیلُ الْقِیَامَ بِاللَّیْلِ حَتَّى إنَّهُ قَدْ ثَبَتَ عَنْهُفِی الصَّحِیحِ مِنْ حَدِیثِ حُذَیْفَةَ { أَنَّهُ كَانَ یَقْرَأُ فِی الرَّكْعَةِبِالْبَقَرَةِ وَالنِّسَاءِ وَآلِ عِمْرَانَ فَكَانَ طُولُ الْقِیَامِ یُغْنِی عَنْتَكْثِیرِ الرَّكَعَاتِ } . مجموع فتاوى ابن تیمیة - (5 / 280)ِ

یقیناً ثابت شده است كه أبی بن كعب با مردمدر قیام رمضان با بیست ركعت قیام می فرمود و با سه ركعت وتر می خواند بسیاری ازعلماء معتقداند كه سنت همین است، زیرا كه در میان مهاجرین و انصار با آن تعدادقیام فرمود و هیچكس آن را انكار نفرمود، وبرخی دیگر سی و نه ركعت را مستحب دانسته اند، بنابر اینكه عمل أهل مدینه در قدیم همین بوده است، وگروهی می گویند در احادیث صحیح از عایشه رضی الله عنها روایت است كه پیغمبر صلی الله علیه وسلم در رمضان وغیر رمضان بر سیزده ركعت اضافه نمی كرد و گروهی در این اصل دچار اضطراب شده اند،برای اینكه معتقداند كه با آنچه از سنت خلفای راشدین و عمل مسلمین با حدیث صحیح ثابتاست معارض می باشد، آنچه صحیح و درست است این ست كه همه ی آنچه روایت شده خوب اندچنانكه امام أحمد رضی الله عنه بر آن تصریح نموده و اینكه در قیام رمضان تعدادی مشخص نشده است زیرا كه پیغمبر صلی الله علیه و سلم در قیام رمضان تعدادی را مشخص ننموده است و در این وقت زیاد و كم نمودن ركعات به اعتبار طولانی بودن و كوتاه بودن قیام می باشد. زیرا كه پیغمبر صلی الله علیه و سلم قیام را در شب طولانی می نمود، حتی در احادیث صحیح از آنحضرت صلی الله علیه و سلم از روایت حذیفه ثابت شدهكه آن حضرت در یك ركعت بقره و نساء و آل عمران را می خواند، لذا طولانی بودن قیاماز زیاد كردن ركعات بی نیاز می نمود.

 

منبع:سایت مولانا عبدالصمد غیاثی

سپاهی بازدید : 150 دوشنبه 11 آذر 1392 نظرات (0)

فضایل سیدنا ابوبکر
(رضی الله عنه)

سیدنا عمر رضي الله عنه می فرماید در زمان خلافت سیدنا ابوبکر رضي الله عنه متوجه شدم که ابوبکر رضي الله عنه بلافاصله بعد از نماز مغرب بدون هيچ کلامي از مسجد خارج میشد و اين کار را چند روز متوالی انجام ميدهد و عمر ميگويد من کنجکاو شدم بدانم که ابوبکر کجا ميرود، عمر ميگويد من پشت سر ابوبکر به راه افتادم طوري که او مرا نبيند و ايشان از منطقه نخلستان عبور کرد و به خارج از شهر رفت، عمر ميگويد ديدم که ابوبکر به در خانه کوچکي رسيد اجازه ورود خواست و وارد خانه شد، عمر ميگويد خيلی صبر کردم تا خليفه مسلمين خارج شود و هنگاميکه بيرون آمد بدون اينکه متوجه من شود رفت و من بعد از ايشان وارد خانه شدم ديدم پيرزنی با چند کودک در خانه زندگی ميکند سلام کردم و پرسيدم کيستی، گفت مگر نميبينی من پيرزنی نابينا و مسکين هستم با سه کودک يتيم عمر پرسيد اين شخص که آمد که بود، به جواب گوش کنيد پيرزن گفت : من او را نمیشناسم او هر روز به خانه ما می آيد و خانه را جارو ميزند، شير گوسفندان را ميدوشد، نان را درست ميکند، با يتيمان بازي ميکند و غذايشان را ميدهد و آنها که خوابيدند اجازه ميگيرد و ميرود عمر رضي الله عنه چشمانش پراز اشک شد و گفت:(اتعبت الخلفاء من بعدک يا ابوبکر) تو خليفه بعد از خودت را با اين کارهاي خيرت به زحمت انداختی، بله دوستان اين بود سر سوزنی از زندگي خليفه راشد ابوبکر صديق رضي الله عنه از زبان اميرالمومنين عمرالفاروق رضي الله عنه.

سپاهی بازدید : 168 دوشنبه 11 آذر 1392 نظرات (0)

ﻣﻠﺤﺪﺍﻥ ﺑﻪ ﺍﻣﺎﻡ ﺍﺑﻮﺣﻨﯿﻔﻪ ﮔﻔﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﺧﺪﺍﯼ ﺗﻮ ﺩﺭ ﭼﻪ ﺳﺎﻟﯽ ﺑﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﺁﻣﺪﻩ
ﺍﺳﺖ؟
ﮔﻔﺖ : ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻫﺮ ﺗﺎﺭﯾﺦ ﻭ ﺯﻣﺎﻧﯽ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻫﯿﭻ ﭼﯿﺰ
ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺍﻭ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺍﺳﺖ ... ﮔﻔﺘﻨﺪ:
ﭼﻨﺪ ﻣﺜﺎﻝ ﻭﺍﻗﻌﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﺛﺒﺎﺕ ﻧﻈﺮﺕ ﺑﯿﺎﻭﺭ
ﺍﻣﺎﻡ ﺍﺑﻮﺣﻨﯿﻔﻪ ﮔﻔﺖ:
ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﭼﻬﺎﺭ ﭼﻨﺪ ﺍﺳﺖ؟ ﮔﻔﺘﻨﺪ ﺳﻪ، ﮔﻔﺖ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺳﻪ ؟ ﮔﻔﺘﻨﺪ : ﺩﻭ، ﮔﻔﺖ
ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺩﻭ؟ ﮔﻔﺘﻨﺪ: ﯾﮏ، ﮔﻔﺖ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ
ﯾﮏ؟ ﮔﻔﺘﻨﺪ: ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﯾﮏ ﭼﯿﺰﯼ ﻧﯿﺴﺖ .
ﺍﻣﺎﻡ ﮔﻔﺖ : ﺍﮔﺮ ﺍﯾﻦ ﯾﮏ ﻋﺪﺩﯼ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺁﻥ ﭼﯿﺰﯼ ﻧﯿﺴﺖ، ﭘﺲ
ﺧﺪﺍﻭﻧﺪﺉ ﯾﮑﺘﺎﯼ ﻭﺍﻗﻌﯽ ﭼﯽ؟ ﮐﻪ ﺍﺯﻟﯽ ﻭ
ﻗﺪﯾﻢ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺍﻭ ﭼﯿﺰﯼ ﻧﺒﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ؟
...
ﮔﻔﺘﻨﺪ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﺭﻭ ﺑﻪ ﭼﻪ ﺳﻤﺘﯽ ﺩﺍﺭﺩ؟
ﮔﻔﺖ ﺍﮔﺮ ﭼﺮﺍﻏﯽ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻣﮑﺎﻧﯽ ﺗﺎﺭﯾﮏ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﯿﺪ، ﻧﻮﺭ ﺁﻥ ﺑﻪ ﭼﻪ ﺟﻬﺘﯽ
ﺍﺳﺖ؟ ﮔﻔﺘﻨﺪ : ﺑﻪ ﺗﻤﺎﻡ ﺟﻬﺎﺕ
ﮔﻔﺖ : ﺍﮔﺮ ﺍﯾﻦ ﻧﻮﺭ ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﮕﻮﻧﻪ ﺍﺳﺖ، ﭘﺲ ﻧﻮﺭ ﺁﺳﻤﺎﻥ ﻫﺎ
ﻭ ﺯﻣﯿﻦ ﭼﻪ؟
...
ﮔﻔﺘﻨﺪ ﺫﺍﺕ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯾﻤﺎﻥ ﺗﻮﺻﯿﻒ ﮐﻦ؛ ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﺁﻫﻦ ﺟﺎﻣﺪ ﺍﺳﺖ،
ﯾﺎ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺁﺏ ﻣﺎﯾﻊ ﺍﺳﺖ، ﯾﺎ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺩﻭﺩ ﻭ ﺑﺨﺎﺭ
ﮔﺎﺯ ﺍﺳﺖ؟
ﮔﻔﺖ : ﺁﯾﺎ ﺗﺎﺑﺤﺎﻝ ﺩﺭ ﮐﻨﺎﺭ ﻣﺮﯾﻀﯽ ﻧﺸﺴﺘﻪ ﺍﯾﺪ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﺖ ﺍﺣﺘﻀﺎﺭ
ﺑﺎﺷﺪ؟
ﮔﻔﺘﻨﺪ : ﺑﻠﻪ ﻧﺸﺴﺘﻪ ﺍﯾﻢ، ﮔﻔﺖ: ﺁﯾﺎ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺁﻧﮑﻪ ﻣﺮﮒ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺳﺎﮐﺖ ﮐﺮﺩ،
ﺗﻮﺍﻧﺴﺘﯿﺪ ﺑﺎ ﺍﻭ ﺣﺮﻑ ﺑﺰﻧﯿﺪ؟ ﮔﻔﺘﻨﺪ ﻧﻪ .....
ﮔﻔﺖ : ﺁﯾﺎ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻣﺮﮒ ﺳﺨﻦ ﻣﯽ ﮔﻔﺖ ﯾﺎ ﺣﺮﮐﺖ ﻣﯽ ﮐﺮﺩ؟ ﮔﻔﺘﻨﺪ
ﺑﻠﻪ ... ﮔﻔﺖ ﭼﻪ ﭼﯿﺰﯼ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺗﻐﯿﯿﺮ ﺩﺍﺩﻩ ﺑﻮﺩ؟
ﮔﻔﺘﻨﺪ : ﺧﺮﺍﺝ ﺷﺪﻥ ﺭﻭﺣﺶ. ﮔﻔﺖ ﺁﯾﺎ ﺭﻭ ﺣﺶ ﺧﺎﺭﺝ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ؟ ﮔﻔﺘﻨﺪ:
ﺑﻠﻪ .. ﮔﻔﺖ : ﭘﺲ ﺍﯾﻦ ﺭﻭﺡ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯾﻢ ﺗﻮﺻﯿﻒ
ﮐﻨﯿﺪ؛ ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﺁﻫﻦ ﺟﺎﻣﺪ ﺍﺳﺖ، ﯾﺎ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺁﺏ ﻣﺎﯾﻊ ﺍﺳﺖ، ﯾﺎ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺩﻭﺩ ﻭ
ﺑﺨﺎﺭ ﮔﺎﺯ ﺍﺳﺖ؟
ﮔﻔﺘﻨﺪ ﭼﯿﺰﯼ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻧﻤﯽ ﺩﺍﻧﯿﻢ ...
ﺍﻣﺎﻡ ﮔﻔﺖ : ﺍﮔﺮ ﻋﻠﻢ ﺷﻤﺎ ﺑﻪ ﺭﻭﺡ ﻣﺨﻠﻮﻗﺎﺕ ﻧﻤﯽ ﺭﺳﺪ، ﭘﺲ ﭼﻪ ﺍﻧﺘﻈﺎﺭﯼ
ﺩﺍﺭﯾﺪ ﮐﻪ ﻣﻦ ﺫﺍﺕ
ﺍﻟﻠﻪ ﺳﺒﺤﺎﻧﻪ ﻭ ﺗﻌﺎﻟﯽ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯾﺘﺎﻥ ﺗﻮﺻﯿﻒ ﮐﻨﻢ .

سپاهی بازدید : 101 دوشنبه 11 آذر 1392 نظرات (0)

راه سنت زندگی نامه ی امام بخاری(رض) بسم الله الرحمن الرحیم مقدمه «لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِيْ رَسُوْلِ اَللهِ اُسْوَةٌ حَسَنَة » «قطعاً براي شما در اقتدا به رسول خدا سرمشقي نيكوست» واژه هاي مبارك سنت وحديث در قلمرو فرهنگ و معارف اسلامي تداعي كننده نام نامي و اسم گرامي ذات شريف و با بركاتي است كه نور ظهورش جهان هستي را درخشان نموده است وگل وجودش مشام جان كائنات را عطراگين ساخته است. آري سنت، یعني ميراث عظيم جاويدان آن سيد وسالار عرصه ي آفرينش كه امام انس و جن است و رحمت عالمين، و حديث صورت مدوَّن اين ميراث گرانبها. جايگاه رفيع و ارزشمند سنت مطهر نبوي ازآنجا مشخص ميگردد كه مبين و مفسر كلام الله مجيد است و دومين مصدر تشريع اسلامي، كافه مؤمنان در جميع افعال، و احوالشان مكلف به اكتفا به رسول خدا و پيروي از سنت آن حضرت اند و اين وجيبه ايست كه حضرت حق و حكيم مطلق بندگان خويش را به آن دستور داده و سعادت دين و دنيايشان را منوط به آن داشته است. امام بخاري رحمة الله شخصيتي است مشهور كه نامش با حديث و سنت پيوندي ناگسستني دارد، و اين رساله به خلاصه شرح حال ايشان مزين گرديده، امام پارسا و پرهيزگاري كه در پرتو تقوي و تلاش، زندگي پر بركتش را عاشقانه وقف جمع و تدوين احاديث مباركه نبوي نمود و با برخورداري از نبوغ فكري، حافظه قوي و اعجاب انگيز، فراست و بصيرت باطني، خلوص نيت و طهارت قلبي، عزم قاطع و خلل ناپذير، بر همه ي دشواريها و موانع فايق آمد وكتاب «الجامع الصحيح» خود را از ميان صدها هزار احاديثي كه ديده و شنيده بود انتخاب وتألیف نمود. كتابي كه علماي اعلام امت اسلامي آنرا صحيح ترين كتاب بعد از كتاب الله خوانده اند و به عنوان مرجع و مصدري مطمئن تأييدش كرده اند. براي اينجانب آرزوی بس گرانبها و با ارزشي بود كه درباره امام بخاري رحمةالله تحقيقي انجام دهم و در آن سرگذشت كاروان زندگي او را همراهي كنم كه مملو از انواع تصويرهاي ايماني، علمي و معاني بزرگ انسانيت است. رساله اي كه اينك مورد مطالعه ي شما عزيزان قرار مي گيرد، تحقيق مختصري از امام اميرالمؤمنين حديث، حضرت محمد بن اسماعيل «امام بخاري» رحمةالله مي باشد. مشتمل بر12 بخش است، كه به امر اساتيد محترم به رشته ي تحرير درآورده ام. در خاتمه از خداوند بزرگ مي خواهم كه، اخلاص راستين در تمامي جوانب زندگي به ما عنايت كند، وما را از عاملان به دستورات و فرامين او قرار دهد، و جوامع اسلامي را از شر شياطين محفوظ داشته، فساد و فحشا و فرهنگ منحط غير اسلامي را از ممالك اسلامي بزدايد و نسيم بوستان حكومت واحد اسلامي در سراسر گيتي، مشام دل را بنوازد و عطر گلستان جهان استوار به احكام حكايت بخش اسلام، فضاي هستي را خوشبو كند وآدميان و فرشتگان را از شميم آن سرمست نمايد. ومن الله التوفيق، طلبه حوزه علميه عرفاني عرفان آباد عبد الجبار خرمالي 1384/1/1 محمد بن اسماعيل جعفي تو گويي شد علم او را بخاري امير المؤمنين شد در احاديث چو فضل ذوالجلالش كرد ياري صحيح جامعش از هر كتابي اصح آمد پس از فرقان باري الهي تربتش را رحمت تو كند سيراب چون ابر بهاري

تعداد صفحات : 32

درباره ما
a.sepahi sepahi2001@yahoo.com
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    نظرسنجی
    به نظر شما كدام يك از قسمت هاي سايت بايد تقويت شود؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 159
  • کل نظرات : 15
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 9
  • آی پی امروز : 32
  • آی پی دیروز : 18
  • بازدید امروز : 235
  • باردید دیروز : 180
  • گوگل امروز : 170
  • گوگل دیروز : 8
  • بازدید هفته : 1,196
  • بازدید ماه : 459
  • بازدید سال : 35,818
  • بازدید کلی : 188,700